Studietoeslag

De studietoeslag is een geldbedrag voor studenten die door hun beperking niet kunnen bijverdienen.

Veel studenten hebben een bijbaan om hun studie te kunnen betalen. Maar studenten met een beperking kunnen vaak niet of nauwelijks bijverdienen. Voor hen is er de studietoeslag. De studietoeslag is een bedrag van €137 per maand.

Voorwaarden

  • U woont in de gemeente Zutphen.
  • U heeft recht op studiefinanciering, of een tegemoetkoming scholieren (Wtos).
  • U kunt naast uw studie niet bijverdienen vanwege een chronische ziekte of beperking.
  • U krijgt geen Wajonguitkering.

Aanvragen

U vraagt de studietoeslag aan in 3 stappen.

Stap 1: bereken uw recht

Ga naar de website Bereken uw recht. Vul de vragen in. Dan ziet u of u mogelijk recht heeft op deze regeling. U ziet ook meteen of u mogelijk recht hebt op andere regelingen.

U kunt ook het aanvraagformulier (pdf, 378 kB) downloaden.

Stap 2: vraag studietoeslag aan

Doe een aanvraag op dezelfde website Bereken uw recht. Hiervoor heeft u DigiD nodig. De aanvraag komt automatisch bij de gemeente binnen.

U kunt een aanvraagformulier ook ophalen bij de balie van het stadhuis. Lukt dat niet? Bel ons dan, dan sturen wij u het formulier op.

Stap 3: u krijgt een brief

Binnen 8 weken na de aanvraag krijgt u van de gemeente een brief waarin staat of u het geldbedrag krijgt of niet. Het kan zijn dat de gemeente nog extra gegevens bij u moeten opvragen, dan kan het soms langer duren. Als u het geldbedrag krijgt, staat in de brief hoeveel u krijgt en of er voorwaarden zijn. Het geld staat binnen vijf werkdagen op uw bankrekening.