Marktvergunning

Wilt u op een van de warenmarkten in de Gemeente Zutphen gaan verkopen? Dat heeft u een marktvergunning nodig. De markten zijn op woensdag (in Warnsveld) en donderdag en zaterdag (in Zutphen).

Op de donderdagmarkt is het ook mogelijk te verkopen met een dagplaats of standwerkersplaats. Hiervoor heeft u geen marktvergunning nodig.

Hoe werkt het?

U kunt een marktvergunning aanvragen voor een vaste standplaats. Dit kan alleen op het moment dat een vaste standplaats beschikbaar is. Er is op dit moment geen standplaats beschikbaar.

We beoordelen aanmeldingen op basis van de toegevoegde waarde van het assortiment, de uitstraling en het marktverleden van de kandidaat.

Let op: Wilt u verkopen vanuit een kraam of wagen op een andere locatie dan op de markt? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een vaste standplaats, een dagplaats of een standwerkersplaats moet u:

  • staan ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel;
  • de standplaats persoonlijk innemen.

Dagplaats

Er zijn alleen dagplaatsen mogelijk op de donderdagmarkt. U kunt alleen een dagplaats toegewezen krijgen als het artikel of de artikelsoort dat u verkoopt, nog niet op de markt verkrijgbaar is. Wilt u een dagplaats op de donderdagmarkt? Meldt u zich dan voor 8.00 uur bij de marktmeester. U vindt de marktmeester bij de fontein op de Houtmarkt.

Standwerkersplaats

Er zijn alleen standwerkersplaatsen mogelijk op de donderdagmarkt. Wilt u een standwerkersplaats? Meld u dan uiterlijk de dag waarop u op de markt wil staan, voor 8.00 uur, bij de marktmeester. U vindt de marktmeester bij de fontein op de Houtmarkt. Om 8.15 uur worden de beschikbare standwerkersplaatsen verloot.

Kosten

Voor het innemen van een vaste standplaats, dagplaats of standwerkersplaats wordt marktgeld in rekening gebracht. Hiervoor geldt een tarief per m2. Een deel van een m2 rekenen we als 1 m2. Een deel van een dag rekenen als 1 dag.

  • Voor de markt in Zutphen betaalt u per kwartaal: €11,70 per m2. Is het bedrag per kwartaal lager dan €210,60 dan betaalt u €210,60.
  • Voor de markt in Warnsveld betaalt u per kwartaal: €5 per m2. Is het bedrag per kwartaal lager dan €90 dan betaalt u €90.
  • Standwerkers en dagplaatshouders betalen per dag: €1,05 per m2, met een minimum van €21 per dag (markt Zutphen) of €0,55 per m2, met een minimum van €11 per dag (markt Warnsveld).