Bezorgdheid

Heeft u zorgen of maakt u zich zorgen over iemand? Lees hier wat u kunt doen.

Huiselijk geweld, kindermishandeling of verwaarlozing

Bent u thuis niet meer veilig? Of maakt u zich zorgen over iemand?

De coronamaatregelen hebben invloed op het dagelijkse leven. Opeens is iedereen thuis en is er geen dagelijks ritme meer naar school of het werk te gaan. Ook andere mogelijkheden om het huis uit te gaan, zijn nu beperkt. Dat betekent soms ook dat spanningen in huis kunnen toenemen en daarmee helaas ook de dreiging van huiselijk geweld.

Mogelijk ervaart u het zelf of vertellen mensen u over hun problemen. Denk bijvoorbeeld aan kindermishandeling, partnergeweld, maar ook aan ouderenmishandeling en financiƫle uitbuiting van ouderen. Of misschien hoort of ziet u signalen bij anderen, zoals heftige ruzies of dat het juist stiller wordt? Vermoedt u dat er sprake is van huiselijk geweld of heeft u er zelf mee te maken? Schakel hulp in. Juist nu!

  • U kunt bellen met Veilig Thuis 0800-2000 (gratis).
  • U kunt chatten met met hulpverleners van Moviera te chatten via www.moviera.nl.
  • Kinderen kunnen vertrouwelijk bellen met de kindertelefoon (0800-0432).
  • Slachtoffers van verkrachting kunnen terecht bij de Centra Seksueel Geweld via 0800-0188 (gratis).
  • Krijgt u te maken met pesten, discriminatie of andere vormen van geweld, dan vindt u hier advies en hulp bij de meest voorkomende problemen.

Pesten, discriminatie of misbruik

Kinderen en volwassenen kunnen te maken krijgen met pesten, discriminatie en andere vormen van geweld. Hier vindt u advies en hulp bij de meest voorkomende problemen.

Psychisch lijden, verward of zorgwekkend gedrag

Heeft u psychische klachten of maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? Vermoedt u dat iemand dringend psychische hulp nodig heeft? U kunt uw zorgen bespreken met een ervaren hulpverlener van het Meldpunt verward gedrag. Samen met u wordt gezocht naar de mogelijke hulp.

Zorgen over een persoonlijke situatie

Wanneer u zorgen heeft over uw persoonlijke situatie of die van anderen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente. De gemeente helpt u om uw zorgen op de juiste plek aan te kaarten en hulp te krijgen.