Bezorgdheid

Heeft u zorgen of maakt u zich zorgen over iemand? Lees hier wat u kunt doen.

Huiselijk geweld, kindermishandeling of verwaarlozing

Bent u thuis niet meer veilig? Of maakt u zich zorgen over iemand?

Mogelijk ervaart u het zelf of vertellen mensen u over hun problemen. Denk bijvoorbeeld aan kindermishandeling, partnergeweld, maar ook aan ouderenmishandeling en financiƫle uitbuiting van ouderen. Of misschien hoort of ziet u signalen bij anderen, zoals heftige ruzies of dat het juist stiller wordt? Vermoedt u dat er sprake is van huiselijk geweld of heeft u er zelf mee te maken? Schakel hulp in.

  • U kunt bellen met Veilig Thuis 0800-2000 (gratis).
  • U kunt chatten met met hulpverleners van Moviera te chatten via www.moviera.nl.
  • Kinderen kunnen vertrouwelijk bellen met de kindertelefoon (0800-0432).
  • Slachtoffers van verkrachting kunnen terecht bij de Centra Seksueel Geweld via 0800-0188 (gratis).
  • Krijgt u te maken met pesten, discriminatie of andere vormen van geweld, dan vindt u hier advies en hulp bij de meest voorkomende problemen.
  • Of meld discriminatie bij een meldpunt discriminatie via www.discriminatie.nl.

Pesten, discriminatie of misbruik

Kinderen en volwassenen kunnen te maken krijgen met pesten, discriminatie en andere vormen van geweld. Hier vindt u advies en hulp bij de meest voorkomende problemen.

Psychisch lijden, verward of zorgwekkend gedrag

Heeft u psychische klachten of maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? Vermoedt u dat iemand dringend psychische hulp nodig heeft? U kunt uw zorgen bespreken met een ervaren hulpverlener van het Meldpunt verward gedrag. Samen met u wordt gezocht naar de mogelijke hulp.

Zorgen over een persoonlijke situatie

Wanneer u zorgen heeft over uw persoonlijke situatie of die van anderen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente. De gemeente helpt u om uw zorgen op de juiste plek aan te kaarten en hulp te krijgen.