Fried Kaanen ontvangt Koninklijke onderscheiding

20-01-2023

Locoburgemeester Rick Verschure heeft vrijdag 20 januari een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Fried Kaanen. De heer Kaanen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking van het lintje vond plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van MKB-Nederland in Nieuwegein, waar Fried Kaanen afscheid nam als voorzitter van de Metaalunie.

Naast het voorzitterschap van de Metaalunie is de heer Kaanen vicevoorzitter en penningsmeester van Koninklijke vereniging MKB-Nederland. MKB-Nederland verenigt via zo'n 130 brancheorganisaties ruim 200.000 ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. Vandaag nam de heer Kaanen na acht jaar afscheid als voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, dat met 14.000 leden de ondernemersorganisatie is voor het midden- en kleinbedrijf in de metaalsector.

De heer Kaanen heeft - onbezoldigd - veel betekend voor de vereniging MKB-Nederland en het ondernemerschap in Nederland. De laatste jaren heeft hij zich persoonlijk hard gemaakt voor onder meer de circulaire economie. Als trekker van een van de vijf klimaattafels én als voorzitter van het transitieteam circulaire Maakindustrie heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd. Mede dankzij zijn inzet lukt het om ook daar sámen te werken, over de sectoren heen.

Foto: Sander van der Torren