Eén kindloket in Zutphen voor alle kindregelingen

14-12-2023

Vanaf 1 januari 2024 is er voor álle kindregelingen in Zutphen 1 centraal loket in Zutphen. Gezinnen met kinderen kunnen voortaan op één plek terecht voor advies en aanvragen. Het Kindloket. Op maandag 11 december hebben de gemeente Zutphen en Stichting Leergeld Zutphen daarvoor hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst: ‘Ieder kind doet mee’.

Wethouder Eva Boswinkel: “Voor onze inwoners is het een hele verbetering dat er nu 1 loket is voor echt alle kindregelingen. Ouders en natuurlijk ook pleegouders, kunnen daar terecht voor advies over de mogelijkheden. En natuurlijk voor het indienen van een aanvraag. Bij het doen van een aanvraag worden ze geholpen door medewerkers van de Stichting Leergeld Zutphen. Die zelf ook over aanvullende financiële fondsen beschikt. Voor alle regelingen kunnen de inwoners bij dit ene loket terecht. Die van de gemeente en die van de Stichting. Dankzij deze samenwerking is de hulp voor kinderen nóg makkelijker bereikbaar. Ieder kind in onze gemeente kan dus meedoen met de rest! Ik zou zeggen: “Maak er gebruik van!””

Stichting Leergeld Zutphen

Stichting Leergeld Zutphen is een organisatie die onafhankelijk en zelfstandig haar werk doet.

Jan Aandewiel, voorzitter van Stichting Leergeld Zutphen: “We bieden gezinnen met een (tijdelijk) laag inkomen ondersteuning voor hun kinderen van 0 tot 21 jaar. Vanaf komende januari doen we dat vanuit het Kindloket. Dat doen we niet alleen met het Kindpakket van de gemeente, maar ook via ons eigen ondersteuningspakket. Op die manier is de ondersteuning makkelijker bereikbaar. Het aanvragen is ook een stuk makkelijker. En we helpen de ouders daarbij!.”

Kansengelijkheid en meer bestaanszekerheid

Het gemeentebestuur van Zutphen werkt continue aan het verbeteren van de bestaanszekerheid van haar inwoners. Stap voor stap worden verbeteringen doorgevoerd. Met deze stap gebeurt dat voor de kansengelijkheid van kinderen. De bewoners die al gebruik maken van kindregelingen krijgen een brief waarin het een en ander nog eens wordt uitgelegd. En ze kunnen voor informatie natuurlijk ook bij het nieuwe Kindloket terecht.