Gemeente Zutphen en ZutphenEnergie zetten in op stevigere en meerjarige samenwerking

9-03-2023

Een feestelijk moment bij ZutphenEnergie! Wethouder Eva Boswinkel en voorzitter van ZutphenEnergie, Wouter van den Wallbake ondertekenden gisteren een overeenkomst met afspraken over een intensievere samenwerking en meerjarige subsidie. Op die manier kan ZutphenEnergie nog meer inwoners helpen om energie te besparen en te verduurzamen.

Wethouder Energietransitie, Eva Boswinkel: ‘ZutphenEnergie heeft zich de afgelopen jaren als lokale coöperatie volop ingezet voor het verduurzamen van onze gemeente en de ondersteuning van inwoners. Ik ben er daarom trots op dat we nog intensiever gaan samenwerken. De meerjarige subsidie zorgt er daarnaast voor dat er nog meer inwoners geholpen kunnen worden. Want iedereen moet kunnen meedoen. Samen werken we aan een toekomstbestendig Zutphen en Warnsveld en een rechtvaardige energietransitie!’

Voorzitter ZutphenEnergie, Wouter van den Wallbake: 'Wij zijn blij met het vertrouwen dat de gemeente in ons stelt. Met deze samenwerkingsovereenkomst kan ZutphenEnergie blijven doen waar ze goed in is; met en voor bewoners werken aan een groen en duurzaam Zutphen.'

Betere samenwerking belangrijk voor versnelling energietransitie

Een betere samenwerking met ZutphenEnergie zorgt ervoor dat we de energietransitie kunnen versnellen en meer inwoners kunnen meedoen. ZutphenEnergie is namelijk een coöperatie waarbij inwoners lokale energie kunnen afnemen. Als gemeente vinden we het erg belangrijk dat onze inwoners kunnen meeprofiteren. Daarom geven we voorrang aan lokale en coöperatieve projecten.

Daarnaast is het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Met de meerjarige subsidie kunnen bijvoorbeeld nog meer inwoners een huisbezoek krijgen van een energiecoach. De energiecoach kan huurders en woningeigenaren tips geven over het besparen van energie.