Inloopbijeenkomst maatregelen FN348 Gorssel-Eefde

3-09-2024

Provincie Gelderland organiseert op 17 september 2024 een inloopbijeenkomst over het voorlopig wegontwerp om de provinciale weg (N348) tussen Gorssel en Eefde te verbeteren. Tijdens deze inloopbijeenkomst worden de plannen voor de verbetering van de verkeersveiligheid op dit wegvak toegelicht. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 uur tot 21.00 uur in de Protestantse kerk aan de Hoofdstraat 27 in Gorssel. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen belangstellenden het voorlopig wegontwerp bekijken en is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan specialisten van de provincie en de gemeenten Lochem en Zutphen.

Aanmelden

Vooraf aanmelden is niet verplicht. Wel gewenst, zodat er een inschatting kan worden gemaakt hoeveel belangstelling er is. Aanmelden kan via www.gelderland.nl/aanmeldenFN348.

Verkeersveiliger voor aanwonenden en weggebruikers

Op het wegvak tussen Gorssel en Eefde wordt de snelheid verlaagd van 80 naar 60 km/ uur in combinatie met een aangepaste inrichting van de weg. Daarnaast wordt de aansluiting van de inritten verbeterd daar waar nodig. En worden maatregelen genomen om fietsers te attenderen op de inritten. Ook wordt het zicht voor verkeer komende vanaf de Flierderweg verbeterd. Hiermee wordt de weg veiliger voor zowel de aanwonenden als alle weggebruikers.

In mei en juni 2024 voerden de provincie gesprekken met ongeveer 35 bewoners en ondernemers over hun in-en uitrit. In het voorlopig wegontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met wensen en aandachtspunten die in de gesprekken naar voren kwamen.

Reageren?

De plannen zijn nog niet definitief. Van 5 september tot en met 27 september 2024 is er een brede omgevingsconsultatie zodat iedereen kan reageren op het voorlopig wegontwerp. Dit wegontwerp staat op www.gelderland.nl/FN348. Via het digitale reactieformulier op de webpaginakunnen belangstellenden reageren.

Samenwerking

Samen met gemeenten Deventer, Lochem en Zutphen zet de provincie de volgende stap om de fietsroute (F348) tussen Deventer en Zutphen te verbeteren. Dit is een wens die de provincie deelt met het bedrijfsleven en partners, zoals de Fietsersbond, om het gebruik van de fiets te stimuleren. Tegelijkertijd pakt de provincie enkele knelpunten aan op de provinciale weg (N348) tussen beide steden.

Inwonerparticipatie per wegvak

De provinciale weg is opgedeeld in 4 wegvakken (Epse-Gorssel, Gorssel, Gorssel-Eefde en Eefde-Noord) omdat de problematiek, de omgeving en de oplossingen van elkaar verschillen. Per wegvak zijn er twee participatierondes. Gestart wordt met persoonlijke gesprekken met direct betrokkenen/aanwonenden van het wegvak. Vervolgens is er een inloopbijeenkomst voor iedereen. De inloopbijeenkomst voor het wegvak Eefde-Gorssel is de eerste dit jaar. De andere 3 wegvakken volgen later.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het project op www.gelderland.nl/FN348. Bij vragen is het Provincieloket bereikbaar via provincieloket@gelderland.nl of 026 359 99 99.