Isolatie-actie voor eigenaren van koopwoning verlengd!

23-11-2023

Voor inwoners van Zutphen en Warnsveld met een koopwoning van voor 1994 en een gemiddeld inkomen heeft de gemeente goed nieuws: de isolatieactie waarbij de gemeente je huis isoleert is verlengd! Met deze isolatie-actie kunnen huizen die vóór 1994 gebouwd zijn voor een bedrag van €2.500 gratis worden geïsoleerd. Helemaal geregeld door de gemeente. Al ruim 200 inwoners hebben zich hiervoor aangemeld. Maar de gemeente wil graag nog meer inwoners helpen. We verlengen daarom deze actie met 2 jaar.

Wethouder Eva Boswinkel: “Ik zie deze actie als een sterk wapen in het tegengaan van de groeiende financiële zorgen. Door te isoleren, kan er tot 23% op het gasverbruik bespaard worden. Met deze energieprijzen is dat veel geld! En het is natuurlijk beter voor het klimaat. Aarzel niet en meld u snel aan!”

Isoleren verlaagt uw energiekosten

Vloerisolatie en het plaatsen van HR++ glas zijn veel voorkomende maatregelen die worden uitgevoerd met de isolatie-actie. Maar elke woning is anders. Een energiecoach van ZutphenEnergie komt bij de inwoner langs voor een advies op maat. Alle mogelijke uit te voeren isolatiemaatregelen worden daarbij in beeld gebracht. De gemeente regelt dat de werkzaamheden worden uitgevoerd en betaalt de kosten tot een bedrag van €2.500. Wie meer wil kan meer laten isoleren. De extra kosten betaalt de inwoner zelf, maar de gemeente regelt dat de aannemer ook deze werkzaamheden uitvoert. Zo hoeft niemand zelf op zoek naar een aannemer. Ook helpt de gemeenten met het aanvragen van eventuele subsidies.

Een voorbeeld van een bewoner die u voorging: het huis van Ad

Het huis van Ad en zijn vrouw is al geïsoleerd. Ad: “Via een tip kwam ik bij de isolatie-actie terecht. De aanvraag verliep makkelijk via de website en de werkzaamheden zijn snel geregeld. In december heb ik ons aangemeld en half maart waren de werkzaamheden al klaar. We zijn er erg blij mee! Meld je aan: ‘nee’ heb je, ‘ja’ kun je krijgen.”

Gratis isoleren voor lagere inkomens

De isolatie-actie is voor mensen met een koopwoning gebouwd vóór 1994 en een maximaal inkomen van 150% van het sociaal minimum. Veel regelingen zijn voor inkomens tot 120% van het sociaal minimum. Deze regeling niet. Hierdoor kunnen veel meer inwoners van deze regeling gebruik maken. De gemeente wil zoveel mogelijk mensen helpen met isoleren. Ze hebben nog meer regelingen, voor kopers en huurders.

Wilt u ook uw woning isoleren en lagere energiekosten? Aanmelden en meer informatie vindt u op www.zutphen.nl/isoleren. U vindt daar ook een overzicht wat uw inkomen mag zijn om in aanmerking te komen voor deze actie.