‘Kamers met aandacht’ voor jongeren gezocht

28-03-2024

‘Kamers met Aandacht’ is een nieuwe, tijdelijke woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar, die niet (meer) thuis kunnen of willen wonen bij ouders/verzorgers of in een zorginstelling. Maar die ook (nog) niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. 

Stichting Kamers met Aandacht zoekt namens de gemeente Zutphen kamers voor deze jongeren. De stichting koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben. 

Wilt u een kamer verhuren?

Iedereen kan in beginsel een Kamer met Aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Maar ook een kamer in een studentenhuis. 

Voorwaarde is dat de kamer minimaal 1 jaar verhuurd kan worden. En dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert. 

Persoonlijke aandacht 

De jongeren krijgen begeleiding van hun eigen hulpverlener. En met een beetje persoonlijke aandacht van hun tijdelijke huisgenoten bouwen ze een eigen netwerk op om op terug te vallen. Totdat ze uiteindelijk helemaal op eigen benen kunnen staan. 

Zorgvuldige match  

De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Als verhuurder bepaalt u zelf hoeveel ‘aandacht’ u kunt bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben in elk geval een passende daginvulling (werk, scholing of anders) en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.

Nieuwgierig geworden?

Heeft u een kamer vrij en bent u geïnteresseerd om die als Kamer met aandacht aan te bieden? Kijk voor meer informatie op www.kamersmetaandacht.nl. Of neem contact op via info@kamersmetaandacht.nl of telefoonnummer 06 - 11 13 46 85.