Gemeente ontvangt petitie: "Sta geen McDonald's toe in buitengebied Warnsveld"

13-03-2024

Omwonenden van restaurant ’t Ooievaarsnest, de locatie in het buitengebied waar McDonald’s zich wil vestigen, hebben een petitie aangeboden aan wethouder Jasper Bloem. De omwonenden vinden een McDonald’s niet passen op deze locatie en vragen met deze petitie aan de gemeente om de aanvraag van McDonald’s te weigeren.

Wethouder Bloem nam de petitie in ontvangst: “Dank u voor uw komst en dank voor deze petitie. En dank voor de moeite die er in gestoken is. We begrijpen het sentiment van de omwonenden en ook de steun die hiervoor met deze petitie is getoond. Op dit moment is het verzoek van McDonald’s in behandeling. Dit doen we via een ‘uitgebreide procedure’. We zullen uiterlijk begin juni een ontwerpbesluit publiceren. Over de uitkomst zullen we dus later pas een uitspraak doen.” 

In een ontwerpbesluit staat welk besluit de gemeente van plan is om te nemen. Wij publiceren dit ontwerpbesluit op Overheid.nl. Ook plaatsen wij elke week in ons gemeentenieuws in het Contact een overzicht van alle publicaties. Daar leest u het dus ook wanneer het ontwerpbesluit gepubliceerd is. Het is daarna mogelijk om een zienswijze in te dienen. In een zienswijze kunt u een reactie geven op het ontwerpbesluit.

Omwonenden van 't Ooievaarsnest met wethouder Bloem die de petitie vasthoudt, voor een spandoek tegen de komst van McDonald's.