Opnieuw worden twee belangrijke straten in Zutphen groener en veiliger

19-12-2023

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 12 december de ontwerpen voor het herinrichten van de Paulus Potterstraat en de Leeuweriklaan goedgekeurd. Het wordt veiliger en groener. Met meer ruimte voor de fiets. De Paulus Potterstraat en Leeuweriklaan zijn straks beter bestand tegen hittestress en wateroverlast door stortregen. Het waren al 30km-straten. Dankzij de nieuwe en fraaie, groene inrichting, gaan de automobilisten zich daar als vanzelf aan houden. Op die manier wordt het ook veiliger voor de leerlingen van de scholen aan deze straten. De gemeenteraad neemt in januari het definitieve besluit. 

Wethouder Sjoerd Wannet: “Dit is weer een belangrijke stap in de vergroening en het veiliger maken van Zutphen. De Paulus Potterstraat is al een doorgaande fietsverbinding. Met deze groene herinrichting, die ook de snelheid van het autoverkeer remt, wordt dit deel van route een stuk veiliger. Voor de scholen aan deze straten is het ook een belangrijke verbetering van de veiligheid. Langzamer rijdend autoverkeer, dankzij het fraaie wegprofiel, is tenslotte veel veiliger voor de scholieren. En, niet onbelangrijk, voor de bewoners aan deze straten wordt het ook een stuk beter. Meer groen en bomen tegen de hittestress en maatregelen om het wegdek beter doorlatend te maken voor regenwater, bevorderen het woongenot. In mijn ogen zijn dit verbeteringen die gevierd mogen worden.”

De plannen voor de herinrichting van deze straten gaan nu naar de Raad. In januari volgt het definitieve besluit. En dan kan begonnen worden met de aanbesteding en de uitvoering.