Tweede isolatie-actie voor koopwoningen gaat 1 juli van start: nu ook voor ‘doe-het-zelvers’

18-06-2024

Update 1 juli 2024: de isolatie-actie is gestart! Bekijk alle mogelijkheden.

Vanaf 1 juli 2024 start de gemeente Zutphen met een tweede isolatie-actie voor woningeigenaren. De actie is voor inwoners die eigenaar en bewoner zijn van een woning met een WOZ-waarde tot 314.000 euro. Op deze manier kan de gemeente 642 woningeigenaren helpen om het energieverbruik van hun woning blijvend te verlagen. Wie denkt in aanmerking te komen voor de isolatie-subsidie, kan zich alvast aanmelden.

Vooraf aanmelden voor deze actie is al mogelijk

Na het succes van de eerste Zutphense isolatie-actie (die nog doorloopt tot en met 2025), komt er nu een tweede isolatie-actie. Deze tweede actie is bedoeld voor woningeigenaren met een slecht geïsoleerde woning van vóór 1994 én een WOZ-waarde tot 314.000 euro (op 1 januari 2022). Vooraf aanmelden kan nu al via het digitale aanmeldformulier.

Aanmelden voor de isolatie-actie

Wethouder Eva Boswinkel: “Ik ben blij dat we nóg meer inwoners van onze gemeente kunnen helpen om hun energieverbruik blijvend te verlagen. Deze keer subsidiëren we als extra doelgroep de ‘doe-het-zelvers’. Handig als je in de zomervakantie wilt klussen. Meld je daarom alvast aan!”

Zelf isoleren erg voordelig

Het bijzondere van deze actie is dat nu ook doe-het-zelvers subsidie kunnen krijgen tot 1.000 euro. Door zelf te klussen, heb je geen kosten voor arbeidsloon en kan het helemaal op je eigen manier op je eigen moment. Vier je deze zomer vakantie in je eigen woning? Maak gebruik van deze subsidie en start met klussen. Dan is je woning straks klaar voor de winter.

Verschillende opties bij uitvoering

Met deze subsidie kunnen mensen hun dak, (zolder)vloer, spouw, gevel, glas en buitendeuren (laten) isoleren. De subsidie kan ook gebruikt worden voor energiezuinige ventilatie samen met isolatie. Woningeigenaren kunnen kiezen voor één van de drie onderstaande opties:

  1. Doe-Het-Zelf met subsidie tot 1.000 euro aan maatregelen.
  2. Isolatiebedrijf-Naar-Keuze met subsidie tot 1.000 euro aan maatregelen. Hierbij kies jij het bedrijf en regel je alles zelf.
  3. Volledige-Ontzorging tot 2.500 euro. Hierbij regelt de gemeente van begin tot eind de uitvoering van de isolatie. Hier zijn de wachttijden wel langer.

Heb je gebruik gemaakt van de eerdere isolatie-actie waarbij het inkomen niet hoger mag zijn dan 150% van de bijstandsnorm? Dan kun je misschien ook voor deze isolatie-actie in aanmerking komen.