Verkeerslichten kapot: gemeente zet verkeersregelaars in

6-10-2023

De gemeente Zutphen zet tijdens de ochtendspits tijdelijk verkeersregelaars in op het kruispunt Nieuwstad/Stationsplein. De verkeerslichten op deze kruising zijn kapot. Ze kunnen helaas niet meer gerepareerd worden. Naast de al eerder genomen andere maatregelen staan vanaf maandag 9 oktober in de ochtendspits verkeersregelaars op het kruispunt.

Wethouder verkeer Sjoerd Wannet: ‘In de ochtendspits is het echt het drukst op het kruispunt. Veel fietsers, voetgangers en automobilisten zijn dan op weg naar school en werk. Om al dat verkeer in goede en veilige banen te leiden, kiezen we tijdelijk voor verkeersregelaars. We vragen van alle weggebruikers om goed op te letten in het verkeer, zodat iedereen elke dag veilig op school, werk en thuis kan komen.’

Eerdere maatregelen

Op het kruispunt heeft de gemeente eerder al enkele andere maatregelen genomen:

  • de rijbaan voor rechtdoor is afgezet. Hiermee voorkomen we dat auto’s naast elkaar komen te staan. Iedereen houdt zo goed zicht op het andere verkeer.
  • de maximumsnelheid is aangepast naar 30 km/h.
  • we hebben smileys opgehangen om weggebruikers op hun snelheid te wijzen.
  • er staan extra borden.

Hoe nu verder

De gemeente houdt de situatie op het kruispunt Nieuwstad/Stationsplein goed in de gaten. Ook wordt de inzet van de verkeersregelaars door de gemeente geëvalueerd. Naar verwachting wordt het kruispunt in het voorjaar van 2024 opnieuw ingericht.

Informatieavond

Op dinsdagavond 31 oktober organiseert de gemeente een eerste inloopavond over de verkeersveiligheid van het kruispunt. Zoals het nu lijkt, wordt het een kruispunt zonder verkeerslichten. Omwonenden ontvangen hiervoor een uitnodiging. Ook delen we de uitnodiging tegen die tijd in gemeentenieuws en op social media. U bent alvast van harte uitgenodigd.