Organisaties palliatieve zorg verblijd met prijzengeld Doorkomst Roparun 2023

18-04-2024

Maar liefst vijf organisaties voor palliatieve zorg uit Zutphen en Warnsveld hebben prijzen ontvangen uit de prijzenpot van de stichting Doorkomst Roparun. Zutphen/Warnsveld/De Hoven werd bij de Roparun 2023 door de lopers opnieuw uitgeroepen tot ‘2e Beste Doorkomstplaats van de route Noord-Nederland’. Voor deze 2e plaats ontving de stichting Doorkomst Roparun een totaalbedrag van € 11.000, te besteden aan initiatieven in de palliatieve zorg.

De initiatieven van Oncologie netwerk Zutphen, Buurtzorghuis Warnsveld, Praktijk in het Maanlicht, Hospice Zutphen en Noaberhulp Zutphen deelden daarom in de pot. De prijzen werden woensdag 17 april overhandigd door wethouder Rick Verschure en Monique Wengelaar (stichting Doorkomst Roparun) in het oude stadhuis in Zutphen.

Groepsfoto voor het oude stadhuis met alle organisaties die hun cheque hebben ontvangen

Verdeling prijzengeld

De vijf organisaties ontvingen een geldbedrag tussen de €2.000 en €3.000. De geldbedragen worden gebruikt voor variërend de aanschaf van hulpmiddelen tot het organiseren van bijeenkomsten.

Noaberhulp Zutphen gebruikt het geldbedrag voor de aanschaf van een systeem voor het beheren van klantgegevens, waardoor de bekendheid van de activiteiten wordt vergroot bij betrokken instanties en patiënten.

Hospice Zutphen en Buurtzorghuis Zutphen kunnen extra hulpmiddelen aanschaffen. Een welkome uitbreiding voor mensen in hun laatste levensfase.

Oncologie netwerk Zutphen is een samenwerkingsverband van betrokken zorgverleners die zich inzetten om goede nazorg in de eerste lijn te bieden aan mensen met kanker en hun naasten en om optimaal met elkaar samen te werken.

Praktijk in het Maanlicht kan met de ontvangen prijs “voor altijd dozen” laten maken voor kinderen met zieke ouders. Zodat de verbinding met een zieke of overleden ouder altijd blijft bestaan.

Roparun 2024

Stichting Doorkomst Roparun Zutphen/Warsnveld/De Hoven hoopt ook dit jaar weer op een grote opkomst van toeschouwers op zondagmiddag 19 mei. Ook nu weer hebben zij hun uiterste best gedaan om de doorkomst zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de Roparun-teams en voor toeschouwers. We hopen zoveel mogelijk publiek te verwelkomen langs de route in de gemeente Zutphen.