Parkeerabonnement (markt)

Met een parkeerabonnement kunt u parkeren op plekken voor betaald parkeren. Er is ook een speciaal abonnement voor marktondernemers voor donderdag en/of zaterdag.

U vraagt een abonnement aan voor een straat of gebied. U kunt met het abonnement dus alleen parkeren op de betaalde parkeerplaatsen in die straat of dat gebied. Een parkeerabonnement is vanaf de aanvraagdatum 1 jaar geldig. Een overzicht van straten en prijzen vindt u verderop.

Soms zijn parkeerplaatsen tijdelijk niet beschikbaar

Tijdens evenementen kunnen parkeerplaatsen tijdelijk niet beschikbaar zijn. U kunt hier dan niet parkeren en uw auto kan verwijderd worden als die er toch staat. Een verkeerverbod tijdens een evenement publiceren we. U kunt deze publicaties inzien op www.overheid.nl. U kunt de publicaties ook via e-mail ontvangen, via Berichten over uw buurt. En we plaatsen van tevoren borden bij de locatie waar de parkeerplaatsen afgesloten worden.

Aanvragen parkeerabonnement

Een parkeerabonnement aanvragen kan in het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak.

Of regel het online via het digitale parkeerloket.

Parkeerabonnement markt

Bent u ondernemer op de donderdag- en/of zaterdagmarkt? Dan kunt u voor de marktdag(en) een ‘parkeerabonnement markt’ aanvragen voor David Evekinkplein, Houtwal (achter politiebureau) of Houtwal/Vispoortplein.

Kenteken aanmelden of wisselen

Via de webapp meldt u uw kenteken aan. U kunt dan meteen parkeren met uw abonnement. Wilt u het abonnement voor meerdere auto’s gebruiken? Voeg dan die kentekens toe via de webapp. Als u parkeert, geeft u in de webapp aan welk kenteken u gebruikt. U kunt dus maar 1 auto tegelijk parkeren.

Verlengen, wijzigen of beëindigen parkeerabonnement

U krijgt 1 maand voordat uw parkeerabonnement afloopt, bericht van ons. Vanaf dan kunt u uw abonnement verlengen via het digitale parkeerloket. Via het parkeerloket kunt u ook uw parkeerabonnement wijzigen of beëindigen. Levert u het abonnement in terwijl dit nog geldig is? Dan krijgt u geld terug voor de maanden dat u het abonnement niet meer gebruikt.

Kosten

Hieronder vindt u de straten waarvoor u een parkeerabonnement kunt aanvragen. En de kosten per jaar. Voor sommige straten bestaat een wachtlijst.

StraatnaamKosten per jaar
Basseroord€720
David Evekinkplein€720
David Evekinkplein (parkeerabonnement markt)€154,20
Donkeresteeg€1.074
's Gravenhof€720 (wachtlijst)
Houtwal (achter politiebureau)€219
Houtwal (achter politiebureau) (parkeerabonnement markt)€45
Houtwal/Vispoortplein€366
Houtwal/Vispoortplein (parkeerabonnement markt)€77,40
Isendoornstraat (bij basisschool De Bongerd)€366 (wachtlijst)
Laarstraat€1.074
Marspoortstraat€720
Martinetsingel€720
Molengracht€720
Nieuwstad€1.074
Noorderhaven€720 (wachtlijst)
Roodsplein€366
Rozengracht€720
Rijkenhage/Hagepoortplein€1.074 (wachtlijst)
Spittaalstraat€1.074
Tadamasingel€720
Walstraat€720
IJsselkade€366 (wachtlijst)