Ontheffing inrijverbod voetgangersgebied

In het voetgangersgebied in de binnenstad van Zutphen mag u alleen met een auto of vrachtauto rijden binnen de speciale laad- en lostijden. U mag alleen buiten deze tijden in het voetgangersgebied rijden met een ontheffing inrijverbod voetgangersgebied.

Voorwaarden

U kunt een ontheffing inrijverbod voetgangersgebied aanvragen als:

  • uw voertuig absoluut noodzakelijk is voor werkzaamheden in het gebied. Bijvoorbeeld voor een verhuizing, bouwproject of rioolontstopping;
  • het voertuig niet langer is dan 10 meter.

U kunt de ontheffing voor meerdere auto’s gebruiken. Maar u kunt maar met 1 auto tegelijk het voetgangersgebied inrijden.

Aanvragen ontheffing inrijverbod voetgangersgebied

U kunt een ontheffing online aanvragen en in het stadhuis.

Online aanvragen

U vraagt de ontheffing online aan via het digitale parkeerloket.

  • Bent u inwoner? Log dan in met uw DigiD.
  • Bent u (markt)ondernemer? Log dan in met eHerkenning. Heeft u geen eHerkenning, dan kunt u inloggegevens aanvragen bij de gemeente. Let op: door een storing kunt u op dit moment niet inloggen met eHerkenning. We werken hard aan een oplossing. Bel of mail ons om inloggegevens aan te vragen, zodat u ook zonder eHerkenning een abonnement online kunt aanvragen.
  • U betaalt de ontheffing met iDeal.

Aanvragen in het stadhuis

U vraagt de ontheffing aan bij de balie. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt de ontheffing direct.

Wisselen van kenteken

Wilt u de ontheffing voor meerdere auto’s kunnen gebruiken? Voeg dan ook de kentekens van die auto’s toe via het digitale parkeerloket.

Vóór het inrijden van het voetgangersgebied geeft u in de webapp (een mobiele website) aan voor welk kenteken u de ontheffing gebruikt.

Verlengen, wijzigen of beëindigen ontheffing

U kunt uw ontheffing verlengen, wijzigen of beëindigen via het digitale parkeerloket. U ontvangt 1 maand voordat uw ontheffing afloopt, bericht van ons. Vanaf dan kunt u uw ontheffing verlengen.

Let op:

Gebruikt u meerdere kentekens? Zorg dan dat u op de dag waarop de nieuwe ontheffing ingaat, het juiste kenteken opnieuw aanmeldt met de webapp.

Heeft u eerder gebruik gemaakt van de webapp, dan moet u dat blijven doen ook als u nog maar 1 kenteken gebruikt.

Kosten

Een ontheffing inrijverbod voetgangersgebied kost €43,20.