Wegen en pleinen De Hoven

Als de rondweg N345 - De Hoven klaar is, gaat het regionale, doorgaande verkeer niet meer door De Hoven. Daarom krijgt de Weg naar Voorst een nieuwe inrichting. Ook komen er twee vernieuwde pleinen. Namelijk het IJsselplein aan de Kanonsdijk (rondom het kunstwerk ‘de lopende man’) en het Van Gelreplein op de kruising Weg naar Voorst-Vliegendijk. De Kanonsdijk krijgt een nieuwe toplaag en maatregelen om de snelheid van het verkeer te remmen.

Momenteel onderzoeken we welke bomen kunnen blijven staan, welke bomen worden gekapt en waar nieuwe bomen kunnen komen. Dit verwerken we in de plannen. Die bespreken we met de aanwonenden en met de Bomenstichting Zutphen. Rond de jaarwisseling vindt u de tekeningen ook hier op de website. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met projectleider Gerard van den Blink, via telefoonnummer 14 0575.

Planning

De uitvoering volgt als de provinciale rondweg gereed is. Dat is waarschijnlijk eind 2022. Kijk voor de actuele planning van de rondweg op www.gelderland.nl/n345-dehoven. Enkele sfeerbeelden staan hieronder.

Kanonsdijk IJssellocatie entree
Kanonsdijk, bij de IJssel
Kanonsdijk IJssellocatie

 

Impressie van nieuwe situatie Weg naar Voorst
Nieuwe inrichting Weg naar Voorst, bij huisnummer 100
Nieuwe inrichting Weg naar Voorst, bij huisnummer 32
Nieuwe inrichting Weg naar Voorst, bij huisnummer 32