Wegen en pleinen De Hoven

Nu de rondweg N345 - De Hoven klaar is, gaat het doorgaande verkeer niet meer door De Hoven. Daarom krijgt de Weg naar Voorst een nieuwe inrichting, die past bij een woonstraat in een dorp.

Verder richten we het gebied rondom het kunstwerk ‘de lopende man’ opnieuw in, met meer ruimte voor bomen en planten. Dit noemen we het IJsselplein. Ook op de kruising Weg naar Voorst / Vliegendijk komen bijzondere bomen en planten. Deze verhoogde kruising krijgt de naam Van Gelreplein. De Kanonsdijk heeft al een nieuwe laag asfalt gekregen en er zijn maatregelen genomen om de snelheid van het verkeer te remmen.

Planning

Het werk aan de Weg naar Voorst is begin juni 2023 van start gegaan. In februari 2024 is het klaar. Tijdens de vakantie van bouwvakkers (bouwvak) van vrijdag 4 augustus tot en met vrijdag 18 augustus 2023 ligt het werk even stil.

  • Voor de bouwvak is de rijweg inclusief de kruising met de Kruisstraat gereed (het blauwe en rode deel op de kaart). De voetpaden zijn klaar tot en met de Schoolstraat.
  • Na de bouwvak starten de werkzaamheden vanaf de kruising Kruisstraat (het oranje en groene deel op de kaart). De kruising met de Schoolstraat is dan afgesloten.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden geldt een omleiding voor doorgaand autoverkeer. Deze omleiding loopt via de rondweg en de Kanonsdijk. Natuurlijk kunnen bewoners altijd bij hun woning komen. Voor de veiligheid geldt de omleiding ook tijdens de bouwvak.

Blijf op de hoogte

Informatie over het werk en de planning kunt u volgen via de BouwApp: debouw.app/projects/reconstructie-weg-naar-voorst. U kunt deze ook downloaden in de App Store of Google Play.

Sfeerbeelden

Enkele sfeerbeelden staan hieronder.

Kanonsdijk IJssellocatie entree
Kanonsdijk, bij de IJssel
Kanonsdijk IJssellocatie

 

Impressie van nieuwe situatie Weg naar Voorst
Nieuwe inrichting Weg naar Voorst, bij huisnummer 100
Nieuwe inrichting Weg naar Voorst, bij huisnummer 32
Nieuwe inrichting Weg naar Voorst, bij huisnummer 32