Bezoek Zutphen

Gezellige horeca, prachtige monumenten, unieke winkels en het hele jaar door evenementen voor jong en oud. In Hanzestad Zutphen valt van alles te zien en beleven. Bezoek bijvoorbeeld de Musea Zutphen, ga naar de bioscoop of beklim de Wijnhuistoren. In en rondom Zutphen is het bovendien heerlijk om te wandelen, fietsen en varen.

Op www.inzutphen.nl staan allerlei tips op een rij, samen met een uitgebreide uitagenda. Ook zijn inwoners en toeristen van harte welkom voor informatie en inspiratie bij het Inspiratiepunt Zutphen (VVV) aan de Houtmarkt 75.

Ontdek de kleurrijke straatjes van Zutphen

Winkelen

Van grote winkelketens tot unieke speciaalzaken en conceptstores. Het winkelaanbod in Zutphen is heel divers. Veel winkels zijn gevestigd in monumentale panden, wat het winkelen extra bijzonder maakt. Op de laatste zondag van de maand is het koopzondag en op donderdag en zaterdag zijn de weekmarkten in Zutphen en op woensdag in Warnsveld.

Meer informatie over winkelen vindt u op InZutphen.nl.

Winkelen in de oude binnenstad van Zutphen

Kunst, cultuur en evenementen

Een bezoek aan het museum, naar de film of naar het theater. Zutphen heeft een ruim aanbod kunst en cultuur, met verschillende musea, een theater, twee bioscopen en verschillende galerieën en ateliers. Ook worden er het hele jaar door evenementen georganiseerd, zoals het Chocoladefestival, de Nationale Bokbierdag en de Open Monumentendagen. Bijzondere monumenten zijn bovendien het hele jaar door te bezoeken, waaronder de Burgerzaal en de Walburgiskerk.

Wat is er te doen in Zutphen en Warnsveld (op www.inzutphen.nl)

Meer over cultuur in Zutphen (op www.inzutphen.nl)

Ontdek het verhaal van Zutphen in het Stedelijk Museum Zutphen 

De smaak van Zutphen

Restaurants, cafés en gezellige terrassen. Verspreid door de hele stad is volop keuze. Van uitgebreid dineren tot laagdrempelig borrelen of snel een broodje tussen het winkelen door. De smaak van Zutphen biedt voor ieder wat wils.