Havens

In Zutphen zijn 5 havens. U vindt hier de locaties en contactgegevens van de havenmeesters.

In juli 2023 starten we met baggerwerkzaamheden in de havens.

Jachthaven Noorderhaven

Het beheer van de nieuwe Noorderhaven ligt bij Stichting Jachthaven Noorderhaven Zutphen. De jachthaven Noorderhaven is een nieuwe royaal opgezette jachthaven met boxen voor vaste ligplaatshouders en passanten. De haven is zodanig ingericht dat er ruimte is voor schepen van diverse afmetingen. Steigers en vingerpieren zijn alle ruim bemeten en daarmee rolstoel toegankelijk.

U kunt contact opnemen via:

Op deze website vindt u ook informatie over de ligplaatsen en de tarieven. 

Jachthaven Gelre (Vispoorthaven)

Het beheer van Jachthaven Gelre ligt bij Watersportvereniging Gelre. Passanten kunnen zich melden bij de havenmeester.

Jachthaven De Mars

Watersportvereniging De Mars beheert jachthaven De Mars. Voor faciliteiten en tarieven neemt u contact op met WSV De Mars via 0575 - 51 54 80 of www.wsvdemars.nl.

Industriehaven

De Industriehaven biedt mogelijkheid voor op- en overslag. Voor de vrachtscheepvaart zijn er ook ligplaatsen aan de IJsselkade. Het gaat in totaal om ongeveer 350 meter aan ligplaatsen. Neem voor een ligplaats of over de mogelijkheden voor op- en overslag contact op met havenmeester Theo Aalbers via 06 53 84 81 09.

Houthaven

De houthaven is een historische haven en is het hele jaar geopend en is dagelijks te bezoeken vanaf 10.00 uur. Deze haven is niet bedoeld als aanleghaven voor recreatievaartuigen, tenzij u een historisch schip heeft. Meer informatie vindt u op www.museumhavenzutphen.nl.

Woonboten

In Zutphen zijn 5 permanente ligplaatsen voor woonboten. Er zijn geen ligplaatsen vrij.