Zwemmen in natuurwater

In de zomer is het heerlijk om buiten te zijn en in natuurwater te zwemmen. Er kan veel in en rond het water, maar er zijn ook regels. Wat kan wel en wat mag niet?

Bronsbergenmeer

Het Bronsbergenmeer

Het Bronsbergenmeer ligt zuidelijk van Zutphen bij Fort Bronsbergen. Het meer is 12 hectare groot. Rondom het meer vindt u verschillende stranden. U mag overal in het meer zwemmen. Van zonsopgang tot zonsondergang. U zwemt er op eigen risico. De waterkwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd. Ruimt u uw eigen afval op als u weer vertrekt? Er zijn genoeg afvalbakken.

Duiken in Bronsbergen

Wilt u duiken in het Bronsbergenmeer? Het gebruik van het Bronsbergenmeer is alleen toegestaan voor leden van verenigingen, duikscholen en donateurs die zijn aangesloten bij de Stichting Onderwater Wereld Zutphen (OWWZ).

Niet-leden van de OWWZ mogen pas duiken na toestemming van OWWZ en betaling van een overeen te komen vergoeding.

Meer informatie leest u hier.

Goedgekeurde zwemwaterlocaties

Wilt u zeker weten dat u gaat zwemmen in veilig en schoon water? Voorkom dat u ziek wordt en download de gratis Zwemwater-app van Waterline IT BV. Of kijk voordat u gaat zwemmen op www.zwemwater.nl. Hier vindt u actuele informatie en nieuws over de officiƫle en goedgekeurde zwemwaterlocaties.

Heeft u klachten over het zwemwater? Bel het Provincieloket via 026 359 9999.

Zwemmen in de IJssel en de havens is verboden

Met warm weer zoeken mensen graag verkoeling bij de havens of langs grote rivieren. Op de kade zitten en pootje baden mag natuurlijk wel. Maar er zwemmen kan levensgevaarlijk zijn. Zwemmen is verboden in vaargeulen, bij bruggen, sluizen en havens (zoals de Noorderhaven) of bijvoorbeeld vanaf de brug in het water springen. U kunt hier een boete voor krijgen. Meer over de gevaren en waar u wel en niet mag zwemmen leest u op de website van Rijkswaterstaat.