Ik word 18… en nu?

Gefeliciteerd, je bent 18 jaar geworden! Super leuk natuurlijk, maar er verandert ook best veel. Zo ben je ineens volwassen en zelf verantwoordelijk voor een aantal zaken. Vanuit de gemeente helpen we je graag op weg met informatie.

Wist je dat?

Wist je dat...

Handige apps

Er zijn verschillende handige apps die je helpen bij het regelen van jouw geldzaken:

  • 18ennu is een handige website met informatie wat je allemaal moet regelen als je 18 jaar bent geworden. Je kunt gebruik maken van een checklist die je op weg helpt bij geldzaken. De checklist en meer informatie vind je op de site18ennu.
  • Buddy is een app die je vaste lasten apart zet, automatisch voor je spaart en inzicht geeft in wat je kunt uitgeven. De app geeft je meldingen als er actie nodig is. Daarnaast kan de app checken of je recht hebt op toeslagen. Heb je een leefgeldrekening en sta je onder bewind? Check bij je bewindvoerder of je deze app dan kunt gebruiken!

Meer informatie over geldzaken

Kijk eens op onderstaande websites voor meer informatie:

Hulp vragen

Het kan best lastig zijn om je financiën zelf te regelen, zeker als je nog niet goed weet hoe je dit het beste kunt doen. Misschien is het je niet altijd gelukt om de rekeningen te betalen en heb je schulden? Of vind je het regelen van je financiën moeilijk en wil je hier graag wat hulp bij?

Neem dan contact met ons op zodat we samen met je kunnen kijken welke hulp je nodig hebt. Zo voorkomen we dat je onnodig in de problemen komt! Als je het formulier Aanmelden schuldhulp invult, neemt een medewerker van team Schuldhulp snel contact met je op.