Subsidies vinden van provincie, rijk en fondsen

Niet alleen de gemeente biedt subsidies. Ook het rijk, de provincie en verschillende fondsen bieden subsidies waar u wellicht gebruik van kunt maken.

Subsidieloket

U kunt eenvoudig subsidies van andere organisaties vinden via het online subsidieloket Vindsubsidies.

Er is een subsidieloket voor inwoners, verenigingen en stichtingen, en een subsidieloket voor ondernemers.

In het loket vindt u informatie over de voorwaarden van actuele subsidies, fondsen en fiscale regelingen. Het subsidieloket geeft van elke regeling een samenvatting, de wettelijke voorwaarden en de beschikbare subsidiebijdrage. Ook leest u hoe u de subsidie aan kunt vragen of waar u extra informatie kunt vinden.

Zo werkt het

Maak eerst een account aan

Om subsidies te kunnen vinden in het subsidieloket, maakt u eerst een account aan. Daarna kunt u inloggen en subsidies en fondsen zoeken.

Inloggen

Als u een account heeft gemaakt, kunt u inloggen en naar subsidies en fondsen zoeken.

Een paar handige tips in het zoeken:

  1. Zoeken op onderwerp is het meest eenvoudig. Vul een zoekterm in (bijvoorbeeld “energie” of “bomen”). U krijgt dan alle regelingen in beeld. Vaak kunt u het beste 2 of 3 zoektermen na elkaar proberen.
  2. Gebruik de filters om de juiste subsidies te vinden. Selecteer daar in ieder geval de regelingen die ‘open’ zijn.
  3. Kijk goed voor welk gebied een regeling geldt. Sommige regelingen zijn voor specifieke provincies of gemeenten. Dit is meestal aangegeven in de titel of in de eerste tekst over de regeling.
  4. Vindsubsidies geeft zo goed mogelijk per regeling aan wat de voorwaarden zijn. Wanneer u een regeling gevonden heeft, klik dan door naar de website van deze regeling of het fonds. De link hiervoor staat onderaan in de tekst op van de regeling.