Werkzaamheden

Wanneer er in of rond de gemeente Zutphen (weg)werkzaamheden zijn, informeren we u hierover op deze pagina.

Wegwerkzaamheden op kaart

Op de website Bereikbaar Gelderland vindt u ook alle wegwerkzaamheden van Zutphen en omgeving mét omleidingen.

Blijf op de hoogte

Op Facebook en Twitter communiceren we over wegwerkzaamheden.

Onderhoud riolering binnenstad

Tot half maart inspecteren we de riolering in de binnenstad. Hiervoor staat kort een vrachtwagen in de straat. Eerst wordt het riool gereinigd om alles goed te kunnen zien. Daarna gaat een camera op wieltjes het riool in. Met de camera kunnen we zien hoe de kwaliteit van het riool is. De plekken die onderhoud nodig hebben inventariseren we voor het onderhoudsprogramma.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Van der Valk.

Werkzaamheden bij Kindcentrum Adriaan van den Ende

Op en rond het terrein van Kindcentrum Adriaan van den Ende starten werkzaamheden voor het plaatsen van tijdelijke huisvesting. We verwachten dat de school het tijdelijke gebouw half april in gebruik zal nemen. Hierna zijn er nog werkzaamheden op het terrein nodig.

Onderstaande planning kan wijzigingen bij slecht weer.

LocatiePeriodeWerktijdenWerkzaamheden
HellenkampGehele bouwperiodeContinueAan- en afvoer van bouwmaterialen en het uitvoeren van grondwerkzaamheden
Hellenkamp25 en 26 maart 2024Tussen 7.00 en 18.00 uurPlaatsing van de units
Klaprooslaan8 en 9 april 2024Tussen 7.00 en 18.00 uurAanleggen van de energieaansluiting.

Voor de werkzaamheden worden enkele parkeervakken afgesloten en is het nodig tijdelijk enkele straten af te sluiten.

LocatiePeriode van afsluiting
3 parkeervakken Hellenkamp, ter hoogte van het openbaar groenGehele bouwperiode, vanwege inrit bouwterrein
Klaprooslaan, ter hoogte van de Margrietlaan en de Anjerlaan8 en 9 april 2024

Onderhoud bestrating Emmerikseweg

Van maandag 11 maart 2024 tot en met vrijdag 22 maart 2024 wordt onderhoud uitgevoerd aan de bestrating van de Emmerikseweg:

  • Locatie: tussen de rotonde Beethovenstraat en de fietsoversteek ter hoogte van de Schouwlaaksweg.
  • Planning: van 11 maart tot en met 22 maart 2024. De planning van de werkzaamheden kan veranderen wanneer het slecht weer is.
  • Omleiding: de Emmerikseweg is in de periode van de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer, tussen de Laan naar Eme en de rotonde met de Beethovenstraat.
    • Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Beethovenstraat en de Laan naar Eme.
    • Fietsers worden omgeleid via de Beethovenstraat en de Schouwlaaksweg.
    • De omleidingen worden met borden aangegeven.

Aanwonenden krijgen een brief over wanneer de werkzaamheden in hun straat plaatsvinden en over de bereikbaarheid van hun bedrijf of woning. De bereikbaarheid voor hulpdiensten blijft gegarandeerd.

Industrieterrein De Mars

Van februari t/m mei 2024 zijn er werkzaamheden op het industrieterrein De Mars. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fases.

Wat gaan wij doen?

Om te voorkomen dat er onvoldoende ruimte ontstaat op het energienet verzwaren wij kabels en/of leggen we nieuwe kabels aan. Deze kabels leggen wij van elektriciteitsruimte naar elektriciteitsruimte. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Liander en A.Hak

Planning

Fase 1: februari 2024 t/m maart 2024 (Jutlandsestraat en Gerritsenweg)

Fase 2: maart 2024 t/m mei 2024 (Gerritsenweg, Hermesweg, Kleine Belt, Pollaan, Mercuriusweg en Rigastraat)

Wegafsluiting

Werkzaamheden in de openbare omgeving brengen hinder met zich mee. Wij proberen dit te beperken. Moeten we op de openbare weg of stoep zijn? Dan wordt de weg voor de helft afgezet.

Meer informatie? Kijk dan op: https://www.liander.nl/zutphen-de-mars.

Nieuwe inrichting Weg naar Voorst

Nu de rondweg N345 - De Hoven klaar is, gaat het doorgaande verkeer niet meer door De Hoven. Daarom krijgt de Weg naar Voorst een nieuwe inrichting, die past bij een woonstraat in een dorp.

Het werk aan de Weg naar Voorst startte donderdag 1 juni 2023. Het werk vindt plaats in verschillende fases. Voor de kerst is het klaar. Tijdens de werkzaamheden geldt een omleiding voor doorgaand autoverkeer. Deze omleiding loopt via de rondweg en de Kanonsdijk. Natuurlijk kunnen bewoners altijd bij hun woning komen.

Informatie over het werk en de planning kunt u volgen via de BouwApp: debouw.app/projects/reconstructie-weg-naar-voorst. U kunt deze ook downloaden in de App Store of Google Play.

Meer informatie leest u op de pagina Wegen en pleinen De Hoven.

Grootschalige vervanging verlichting in Zutphen

Vanaf 18 maart tot en met 6 juli 2024 vervangt gemeente Zutphen een groot aantal lichtmasten en armaturen. Dat zorgt voor veiligheid en duurzaamheid.

Op een aantal locaties in Zutphen zijn lampen verouderd en nodig aan vernieuwing toe. De vervanging vindt plaats in de wijken Centrum-De Hoven, Waterkwartier, Leesten, Noordveen, de Zuidwijken en Warnsveld. Er zijn lichtmasten ouder dan 40 jaar en een groot aantal armaturen ouder dan 20 jaar. Gemeente Zutphen laat deze in totaal 185 lichtmasten en 454 armaturen vervangen.

De vervanging vindt plaats door duurzame LED verlichting wat zorgt voor beter licht op straat en minder onderhoud. LED is 30 tot 50 % energiebesparend, maar geeft een ander lichtbeeld. Bij traditionele verlichting is veel zogenaamd strooilicht, dit betekent dat de hele omgeving verlicht wordt. LED verlichting wordt meer gestuurd en verlicht alleen de openbare ruimte en niet de hele omgeving zodat minder overlast wordt ervaren.