Mantelzorgwaardering

Zet u zich als mantelzorger in voor uw partner, ouder, kind of buur? U doet dit waarschijnlijk met veel liefde, maar het kan ook zwaar zijn. Wij bewonderen de inzet die de mantelzorger levert in de zorg. Daarom bieden wij mantelzorgers ieder jaar een mantelzorgwaardering aan.

Mantelzorgwaardering 2023

De mantelzorgwaardering kunt u tot 1 december 2023 aanvragen. De waardering bestaat uit een geldbedrag.

  • €40 voor mantelzorgers (vanaf 23 jaar).
  • €25 (Primerabon) voor jonge mantelzorgers (tot 23 jaar).

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering zijn:

  • U doet de mantelzorgtaken langer dan 3 maanden.
  • U doet de mantelzorgtaken voor meer dan 8 uur per week.
  • De hulpvrager voor wie u de mantelzorgtaken verricht woont in de gemeente Zutphen.

Aanvragen

U vraagt de mantelzorgwaardering online aan. Doe dit uiterlijk 30 november 2023.

Gebruik de knoppen op deze pagina om naar het juiste formulier te gaan.

Wilt u liever een formulier printen en invullen? Download dan het aanvraagformulier als pdf. Dit formulier is alleen voor de mantelzorgwaardering vanaf 23 jaar.

Na uw aanvraag

U ontvangt uiterlijk 31 december 2023 van ons een brief. Hierin staat of u in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering. Als u in aanmerking komt, ontvangt u de waardering daarna zo snel mogelijk.

Gratis activiteiten voor (jonge) mantelzorgers

10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Daarom organiseren we samen met samenwerkingspartners de Week van de Mantelzorg: van 6 tot en met 11 november. Er zijn allerlei gratis activiteiten waar u als mantelzorger aan mee kunt doen. Bijvoorbeeld een workshop mindfulness, een pannenkoekenfestijn, een theateract en een high tea. Benieuwd wat er nog meer wordt georganiseerd? Het programma vindt u op Hulpwijzerzutphen.nl. Of download de flyer 'Week van de Mantelzorg' (pdf, 371 kB). Wilt u zich vooraf aanmelden?

Mantelzorgevenement 12 april 2024

Er komt een mantelzorgevenement in 2024. Het evenement is op vrijdagmiddag 12 april. Het evenement is gratis voor mantelzorgers. U kunt er ontspannen en informatie krijgen over mantelzorg. Vanaf 1 februari 2024 vindt u meer informatie op www.hulpwijzerzutphen.nl.