Buurtpreventie: samen voor een veilige buurt

U heeft er vast al eens van gehoord of gezien: buurtpreventie via WhatsApp of actieve buurtpreventieteams die lopen door de buurt. Ook in Zutphen en Warnsveld zijn verschillende groepen die samen de buurt veiliger maken.

Maak samen uw buurt veiliger

Met WhatsApp kunt u via de smartphone of computer een-op-een of in groepsverband berichten uitwisselen (tekst, foto’s, video’s en audio). Buurtbewoners gebruiken WhatsApp buurtpreventiegroepen om verdachte situaties in hun buurt te signaleren. Ook in Zutphen en Warnsveld zijn diverse WhatsApp groepen actief. De gemeente en de politie zijn heel blij met deze ontwikkeling in de samenleving en ondersteunt deze daarom.

Is in mijn buurt al een buurtpreventie WhatsApp groep?

De gemeente heeft zelf geen overzicht van de bestaande buurtpreventiegroepen. We vragen groepen zich aan te melden bij de website WhatsApp Buurt Preventie.

Op Kaart van WhatsApp Buurt Preventie kunt zien of er al een groep actief is.

Aanmelden bij een bestaande groep

Wilt u zich aanmelden bij een bestaande groep? Stuur dan een e-mail naar de betreffende beheerder en vermeld daarin uw naam, straat en mobiele telefoonnummer.

Zelf een buurtpreventie WhatsAppgroep opzetten

Heeft uw buurt nog geen WhatsApp-buurtpreventiegroep? Start er dan zelf een en maak samen uw buurt veiliger! Maak uw buurtgenoten enthousiast om mee te doen. Maak bijvoorbeeld een flyer en verspreid deze in uw buurt. Wilt u meer ondersteuning, zoals een voorbeeld van spelregels om in uw groep te hanteren? Neem dan contact op met de wijkregisseur of wijkagent.