Verhuizen naar het buitenland

Als u of uw huisgenoten emigreren naar het buitenland of meer dan 8 maanden in het buitenland verblijven, moet u dit aan ons doorgeven. Deze 8 maanden hoeven niet aaneengesloten te zijn: als u 6 maanden in het buitenland verblijft, 3 maanden in Nederland en vervolgens weer een paar maanden in het buitenland, valt dit ook onder emigratie.

U en uw huisgenoten (ook minderjarigen) moeten zich binnen 5 dagen voor vertrek laten uitschrijven.

Hoe werkt het?

U kunt uw emigratie op twee manieren doorgeven:

  1. Verhuizen alle bewoners naar het buitenland (en blijven er geen bewoners op het oude adres achter), geef dan online uw emigratie door met DigiD.
  2. Verhuist één of een aantal bewoners naar het buitenland (en blijft één of een aantal bewoners achter op het oude adres), kom dan persoonlijk naar het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak.

Verhuizing binnen het Koninkrijk der Nederlanden?

Verhuist u naar Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten, Sint-Eustatius of Saba? Dan geldt dit als een verhuizing naar het buitenland. Hiervoor heeft u een bewijs van uitschrijving nodig. Het bewijs van uitschrijving versturen wij automatisch (kosteloos) per beveiligde e-mail.

Bewijs van uitschrijving

Als u naar buitenland vertrekt, moet u soms aantonen dat u bent uitgeschreven uit Nederland. Niet elke instantie accepteert elk document. Informeer hiernaar bij de instantie die het bewijs van u vraagt.

Let op: Als u uw vertrek online doorgeeft, dan krijgt u een bevestiging per e-mail. Een uittreksel aanvragen is alleen mogelijk op de dag van vertrek, aan de balie. U kunt hiervoor een afspraak maken.