Subsidies energiebesparing en duurzame energie

Er zijn verschillende (landelijke) subsidies en leningen voor het verduurzamen van uw huis of voor duurzaam ondernemen. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende mogelijkheden.

  • Het Regionaal Energieloket geeft een overzicht van subsidies en financieringsmogelijkheden om uw huis in de gemeente Zutphen te verduurzamen.
  • Bent u woningeigenaar en heeft u voor uw woning minimaal 1 of 2 energiebesparende (isolerende) maatregelen uitgevoerd? Vraag dan de ISDE: Isolatiematerialen woningeigenaren aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor 1 maatregel krijgt u tot 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Voor 2 of meer maatregelen tot 30% subsidie.
  • Wilt u uw bestaande koopwoning verbeteren, maar heeft u hier het geld niet voor? Dan kan de Toekomstbestendig Wonen Lening Zutphen interessant voor u zijn. Of de Nationale Energiebespaarlening. Is uw (gezamenlijk) verzamelinkomen lager dan €45.014 bruto, dan betaalt u geen rente over uw Energiebespaarlening.
  • Gaat u uw bedrijf vestigen op bedrijventerrein Revelhorst 3? Dan kunt u korting krijgen per gekochte vierkante meter bedrijfskavel als u duurzame maatregelen neemt voor het nieuwe bedrijfspand. Bijvoorbeeld een sedumdak, koude-warmte-opslag in de bodem of een isolatiewaarde die strenger is dan de wettelijke eis. Meer informatie over de Ecopremie Bedrijventerrein Revelhorst 3.