Inkomensgegevens aanleveren online

U kunt uw inkomensgegeven snel en veilig aanleveren via de Ockto-app. Daarvoor hebt u DigiD nodig. Als u met de Ockto-app aanvraagt, weten wij direct of u in aanmerking komt voor de Gemeentepolis. U krijgt snel bericht van ons of uw aanvraag is toegekend.

Wilt u of kunt u deze app niet gebruiken, dan kunt u ook uw inkomensgegevens uploaden. Wij moeten deze gegevens controleren. Het duurt dan iets langer voordat u bericht van ons krijgt of de aanvraag is toegekend.

Ockto-app

In e-mail die u als ontvangstbevestiging ontvangt, staat uw casenummer. Dit casenummer heeft u nodig om de Ockto-app te gebruiken.

Op de volgende pagina moet u een aantal zaken bevestigen. Bijvoorbeeld dat u uw DigiD inloggegevens bij de hand hebt. Nadat u hebt aangegeven dat u alles bij de hand heeft, kunt u verder.

  • Download nu eerst de Ockto-app als u deze nog niet hebt. U vindt de Ockto-app in de App Store of in Google Play.
  • Klik daarna op ‘Ik heb de Ockto-app’ om verder te gaan.

Er verschijnt nu een QR code die u kunt scannen met de Ockto-app door in de app op ‘Verzamel’ te klikken. Volg hierna de stappen in de app. U moet inloggen met uw DigiD. Vergeet niet om ook van uw eventuele partner (inkomens)gegevens aan te leveren!

Uploaden gegevens

Kiest u ervoor om niet de ockto-app te gebruiken, maar inkomensgegevens te uploaden, dan heeft u in ieder geval de volgende bewijstukken nodig:

  • Kopie of scan van uw laatste loonstrook of uitkeringsspecificatie en andere recente inkomstenbewijzen.

Het kan zijn dat wij meer informatie nodig hebben. Dat vragen wij dan op bij u.

Het uploaden van bewijsstukken kan via https://onderzoek.gezondverzekerd.nl/verificatie.

Voor het uploaden hebt u de volgende informatie nodig:

  • Uw casenummer
  • Uw geboortedatum

Vul uw casenummer en geboortedatum in en klik op ‘aan de slag’.

Nadat u deze gegevens hebt ingevuld, kunt u de bewijsstukken uploaden door op ‘selecteer bestanden’ te klikken. U kunt in één keer meerdere bestanden kiezen op uw computer of u kunt ze één voor één selecteren.

Zodra u alle bestanden hebt toegevoegd, klikt u op ‘Upload Documenten’. De documenten worden dan naar de gemeente verstuurd. U bent dan klaar met het sturen van de gegevens.