Kindpakket

Het Kindpakket is een regeling voor uw kind(eren). Voor meedoen en voor spullen. Er is €500 per kind per jaar beschikbaar. Vanaf 1 januari 2024 vraagt u het Kindpakket aan bij het Kindloket van Stichting Leergeld Zutphen.

Meedoen

U kunt per kind maximaal €500 aanvragen om te kunnen sporten en/of mee te kunnen doen aan culturele of andere activiteiten. Bijvoorbeeld:

 • Sporten en bewegen: contributie sportclubs, peuter- en kleutergymnastiek, danslessen, ouder/babyzwemmen, sportschool, fitness. Ook de kleding die nodig is bij de activiteit kan worden aangevraagd, zoals voetbalschoenen, zwemkleding en gymtenue.
 • Cultuur en expressie: muzieklessen, toneel, creatieve cursussen, dansen.
 • School: benodigdheden zoals een rekenmachine, schrijfgerei, (rug)tas, specifieke kosten voor de profilering van de school (zoals topklassen, tweetalig onderwijs), overblijfkosten, zomerschool en dergelijke.
 • Welzijn: scouting, zomerkamp, kaartjes voor bioscoop, schouwburg, museum en zwembad, kosten voor openbaar vervoer in combinatie met het bezoek aan een attractiepark of een ander uitje. En aanvragen die het persoonlijk welbevinden van het kind dienen.

Spullen

U kunt maximaal €175 aanvragen voor spullen voor uw kind. Bijvoorbeeld:

 • kleding, schoenen, speelgoed, inrichting van de eigen kamer, hobby’s, school- en studiespullen, uiterlijke verzorging (bijvoorbeeld kapper), boeken, een cadeau voor de verjaardag, Sinterklaas of Kerstmis, een uitje of een vakantie;
 • niet vergoed worden de kosten die uw kind maakt voor eten en drinken.

Voorwaarden

 • U en uw kind staan ingeschreven als inwoner van de gemeente Zutphen.
 • U heeft één of meerdere thuiswonende kinderen van 0 tot 21 jaar.
 • Uw inkomen is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm.
 • U hebt de kosten gemaakt of gaat die binnenkort maken.
 • U bewaart de bonnetjes of andere betalingsbewijzen.

Aanvragen

U vraagt het Kindpakket aan bij het Kindloket van Stichting Leergeld Zutphen.

Over het Kindloket

Vanaf 1 januari 2024 is er voor álle kindregelingen in Zutphen één centraal loket in Zutphen. Gezinnen met kinderen kunnen voortaan op één plek terecht voor advies en aanvragen: Het Kindloket. Het Kindloket wordt uitgevoerd door Stichting Leergeld Zutphen.

Heeft uw gezin (tijdelijk) een laag inkomen? Dan kunt u bij het Kindloket terecht voor ondersteuning voor uw kinderen van 0 tot 21 jaar. U kunt er het Kindpakket van de gemeente aanvragen, maar ook het ondersteuningspakket van Leergeld. Zo maken we het makkelijker voor u.

Voor het Kindpakket mag uw inkomen niet hoger zijn dan 120% van de bijstandsnorm. Is uw inkomen hoger? Dan komt u wellicht in aanmerking voor ondersteuning door Leergeld Zutphen. Uw inkomen mag dan niet hoger zijn dan 130% van de bijstandsnorm. Het Kindloket laat u weten waar u recht op hebt.

U vindt de hoogte van deze bedragen op de pagina Wat is een laag inkomen?

Het Kindloket betaalt zoveel mogelijk rechtstreeks aan sportclubs, verenigingen, winkeliers en bedrijven. U ontvangt dus geen geld.

Aanvragen bij het Kindloket

Aanvragen bij het Kindloket is heel eenvoudig. U kunt kiezen uit drie manieren:

 1. Online via de website van Stichting Leergeld Zutphen.
 2. Met een papieren aanvraagformulier. Het formulier kunt u afhalen op verschillende plekken in Zutphen of Warnsveld. Onder andere in het stadhuis, ons gebouw aan de Henri Dunantweg 1, bij wijkcentrum Waterkracht en in ’t Warnshuus.
 3. U kunt een telefonische afspraak maken met Leergeld. Leergeld is iedere dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagochtend van 8.30 uur tot 13.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 0575-514675 en 06-23206278.

Het Kindloket van Stichting Leergeld Zutphen is op de Henri Dunantweg 1.

Diplomazwemmen

Wilt u dat uw kinderen een zwemdiploma halen? Dan kunt u hiervoor een aanvraag doen bij het Kindloket. Net als bij aanvragen voor ondersteuning door Leergeld Zutphen, mag uw inkomen dan niet hoger zijn dan 130% van de bijstandsnorm.

Het Kindloket betaalt de vergoeding rechtstreeks aan het zwembad.