Parkeervergunning bewoners

Inwoners van de binnenstad kunnen een parkeervergunning aanvragen. Met een parkeervergunning mag u parkeren op een parkeerplaats voor vergunninghouders. 

Tussen 17.00 en 10.00 uur mag u ook parkeren op betaalde parkeerplaatsen. Op koopavonden is dit tussen 21.00 en 10.00 uur. 

Een parkeervergunning is vanaf de aanvraagdatum 1 jaar geldig en kost €186.

Voor het parkeren van een camper gelden speciale regels.

Voor wie?

U kunt een parkeervergunning aanvragen als:

  • u staat ingeschreven op een adres in het gebied voor vergunninghouders (zie onderstaande kaart), en
  • u de eigenaar bent van de auto waarvoor u een vergunning aanvraagt, en
  • u geen eigen parkeergelegenheid heeft, zoals een oprit of garage.

Bent u niet de eigenaar? Dan heeft u een verklaring nodig van de eigenaar (uw werkgever, de leasemaatschappij, uw ouder of partner).

Kaart met parkeerzones en parkeerplaatsen gemeente Zutphen

Het grijze gebied op bovenstaande kaart toont het gebied voor vergunninghouders. Bekijk de kaart met locaties voor betaald parkeren en parkeerzones op Google maps.

Aanvragen parkeervergunning bewoners

Een parkeervergunning aanvragen kan online met DigiD.
Of maak een afspraak in het stadhuis.

Op dit moment is er een wachtlijst voor de parkeervergunningen. Als u een aanvraag doet, krijgt u bericht als er weer ruimte is. 

Per adres kunt u 1 parkeervergunning aanvragen. U kunt de vergunning wel voor 2 auto’s gebruiken. Wilt u dit? Bel ons via 14 0575. Dan leggen we uit hoe dit werkt via de webapp (een mobiele website).

Komt u niet in aanmerking voor een parkeervergunning of wilt u 2 auto’s tegelijk parkeren? Dan kunt u een parkeerabonnement aanvragen.

Verlengen, wijzigen of beëindigen parkeervergunning

U krijgt 1 maand voordat uw parkeervergunning afloopt, bericht van ons. Vanaf dan kunt u uw vergunning verlengen via het digitale parkeerloket. Via het parkeerloket kunt u ook uw parkeervergunning wijzigen of beëindigen. Beëindigt u de vergunning terwijl deze nog geldig is? Dan krijgt u €15,50 terug per maand dat u de vergunning niet meer gebruikt.