Begeleiding en dagbesteding

Lees hieronder hoe begeleiding of dagbesteding kan helpen in het dagelijks leven, omdat het u alleen (tijdelijk) niet lukt.

Begeleiding

Het dagelijks leven bestaat uit allerlei bezigheden: boodschappen doen, de administratie bijhouden, uzelf wassen en aankleden, het huishouden doen. Soms lukt het niet om dit allemaal te doen of te bedenken welke taken het belangrijkst zijn. Bijvoorbeeld door een beperking of psychiatrische problemen. Het Sociaal Wijkteam van Perspectief kan u daarmee helpen.

Dagbesteding

Heeft u moeite met het opbouwen van een dagritme? Kunt u geen dagstructuur vinden? Lukt het u niet om zelf sociale contacten op te doen of te onderhouden? Dan is dagbesteding in een groep misschien een oplossing. Dagbesteding biedt een zinvolle daginvulling, waardoor u meer structuur in uw dag krijgt.

Dagbesteding is er ook voor de ouderen met een beperking: om actief te blijven, onder de mensen te zijn en de mantelzorger te ontlasten. Hierdoor blijft het voor veel mensen mogelijk om thuis te blijven wonen.

Hoe de dagbesteding er precies uitziet verschilt per persoon. De gemeente Zutphen gaat hierbij uit van uw eigen mogelijkheden en talenten.

Op onze website Hulpwijzer Zutphen vind u hierover meer informatie. Ook kan het Sociaal Wijkteam van Perspectief u helpen.

Als blijkt dat langdurig professionele hulp nodig is, neem dan contact met ons op. We kijken we naar de mogelijkheden hiervoor.