Zutphense Zetjes

Zutphense Zetjes nodigt alle inwoners van de gemeente Zutphen uit tot omkijken naar elkaar, en het nemen van zowel grote als kleine initiatieven (‘Zetjes’) om elkaar te helpen.

Zutphense Zetjes zijn de komende tijd op allerlei plekken zichtbaar in Zutphen en Warnsveld. Daarnaast worden er verschillende acties in stad en dorp georganiseerd. Het doel is om zoveel mogelijk inwoners enthousiast te maken om zelf een Zetje te geven en naar elkaar om te kijken. De hoofdgedachte is: 'Juist die kleine acties hebben vaak grote impact bij anderen. Gewoon dóen dus!'

Bon van Waarde

Alle huishoudens in Zutphen en Warnsveld ontvangen medio april van de gemeente Zutphen een Bon van Waarde met een waarde van €12,50 in hun brievenbus. Met de unieke code op de bon kunt u €12,50 doneren aan een sociaal project in Warnsveld en Zutphen.

Doe mee en geef met uw Bon van Waarde €12,50 aan uw favoriete project. Dat kan heel makkelijk via www.medeinzutphen.nl/bonvanwaarde of scan de QR code.

Toverstaf

Eén van de campagne-acties bestaat uit 108 'toverstaffen' die door Zutphen rondgaan. Want ‘een zetje kan magisch zijn’ voor iemand en daarom een toverstaf met daaraan een boekje. Iedereen kan zijn of haar Zetje opschrijven in het boekje en de staf doorgeven. Zo worden steeds meer mensen op ideeën gebracht om ook een Zetje te geven.

Zeg het voort

Bekijk snel op de website Zutphense Zetjes wat u kunt doen en welke Zetjes al gegeven zijn. Deel uw Zetje op social media en gebruik daarbij #zutphensezetjes als hashtag!

Zutphense Zetjes heeft als doel om de saamhorigheid tussen inwoners te vergroten, en inwoners concrete handvatten te bieden om iets te betekenen voor stad, dorp en medemens. Zutphense Zetjes is een initiatief van gemeente Zutphen, Mede in Zutphen en diverse maatschappelijke organisaties. Zutphense Zetjes is onderdeel van het tijdelijke crisisfonds. Het nieuwsbericht van over het crisisfonds leest u hier.