Meedoen-regeling

Met de Meedoen-regeling krijgt u een deel van de kosten voor sport, cultuur, verenigingsleven en opleiding terug. Het gaat om een bedrag van maximaal € 200 per jaar.

Voorwaarden

Aanvragen

U vraagt de Meedoen-regeling aan in drie stappen:

Stap 1: bereken uw recht

Ga naar de website Bereken uw recht. Vul de vragen in. Zo ziet u gelijk of u recht heeft op de regeling. U kunt ook een formulier ophalen bij de balie in het stadhuis.

U kunt ook het aanvraagformulier (pdf, 342 kB) downloaden.

Stap 2: vraag de Meedoen-regeling aan

Vraag de Meedoen-regeling via dezelfde website Bereken uw recht aan. U heeft daarvoor DigiD nodig. Doe dit vóór 31 december.

Stap 3: u krijgt een brief

U krijgt binnen 8 weken na de aanvraag een brief of uw aanvraag is goedgekeurd. U ontvangt het bedrag van maximaal € 200 binnen vijf dagen.

Dit vergoedt de Meedoen-regeling

De Meedoen-regeling vergoedt kosten die u maakt om te kunnen sporten en/of mee te doen aan culturele of maatschappelijke activiteiten. Bijvoorbeeld:

  • Lidmaatschap verenigingen (buurtclub, jongerenclub, scouting, sportclub)
  • Lidmaatschap belangenorganisaties (vakbonden, patiëntenvereniging, politieke partij)
  • Abonnement of losse kaartjes voor zwemmen, zwemlessen, sportschool, danslessen, muzieklessen, toneellessen, bioscoop schouwburg, bibliotheek en museumjaarkaart
  • Cursussen (bijvoorbeeld ‘Omgaan met geld’, 'Opkomen voor jezelf', 'Zelfvertrouwen', 'Gezond leven')

Declaratie resterende kosten

Heeft u al een deel van de € 200 ontvangen, maar toch nog meer kosten? Vul het Declaratieformulier Meedoen-regeling (pdf, 398 kB) in en lever dit in bij de gemeente.