Evenement organiseren

Organiseert u een activiteit voor publiek in Zutphen of Warnsveld? Dan heeft u vaak een evenementenvergunning nodig. Soms is het voldoende als u de activiteit meldt.

Een klein evenement hoeft u alleen te melden

Denk aan een buurt- of straatfeest, een open dag, kinderactiviteiten of een fietstocht. U heeft dan geen evenementenvergunning nodig. De melding moet 2 weken voor de geplande datum bij ons binnen zijn.

Meer informatie over (het melden van) kleine evenementen.

Voor een groter evenement heeft u een vergunning nodig

Denk aan muziek- of sportevenementen. Een evenementenvergunning moet u uiterlijk 12 weken vóór het evenement aanvragen.

Hoe werkt het?

Meld uw evenement eerst aan voor de evenementenkalender

Ieder jaar kunt u tot 1 november melden dat u in het volgende kalenderjaar een evenement wilt organiseren. De gemeente verzamelt deze evenementen en stelt een evenementenkalender samen. Zo stemmen we de evenementen op elkaar af.

De burgemeester stelt de evenementenkalender vast. Staat uw evenement op de kalender? Dan weet u zeker dat u op die datum en locatie uw evenement kunt houden. U moet de vergunning nog wel aanvragen.

Aanvragen evenementenvergunning

U vraagt de evenementenvergunning online aan. U logt in met DigiD (inwoners) of eHerkenning (bedrijven).

De gemeente bekijkt of uw evenement veilig kan plaatsvinden en voldoet aan het evenementenbeleid.

Kosten

De kosten voor de evenementenvergunning zijn afhankelijk van het aantal bezoekers. U betaalt minimaal €83,70 en maximaal €446,45. Soms komen er nog kosten bij voor andere vergunningen.

Onze borden en hekken gebruiken

Voor uw evenement kunt u, tegen betaling, gebruik maken van borden en/of hekken van team Beheer en Onderhoud. Bel 14 0575 om ze te bestellen.

Evenementenkalender

Ieder jaar stellen wij een evenementenkalender op. Hierop staan de evenementen die zijn aangemeld voor dat jaar.

Bekijk de evenementenkalender

Het evenemententeam

De gemeente Zutphen wil graag evenementen van kwaliteit, die passen bij onze gemeente. Het evenemententeam, bestaande uit Stichting Zutphen Promotie, de binnenstadsmanager, de evenementencoördinator en beleidsmedewerkers toerisme, cultuur en sport, benadert daarom actief de organisatoren van evenementen. Om te kijken wat het evenemententeam voor het evenement kan betekenen.

Wilt u in overleg met het evenemententeam? Stuur dan een email naar evenementen@zutphen.nl of neem telefonisch contact op met Vincent Nijman via 14 0575.